Na de scheiding: ga jij in 2024 jezelf weer terugvinden?

Wat zet een scheiding je leven op z’n kop he… Zeker als het onverwacht is en niet jouw keuze!

Na de scheiding: ga jij in 2024 jezelf weer terugvinden?

Mijn scheiding in 2013 kwam als donderslag bij heldere hemel, ik was net bevallen van ons tweede zoontje en in plaats van genieten dat mijn gezin compleet was, viel het compleet uit elkaar.

Eén ding wist ik wel zeker: hier wilde ik sterker uitkomen, voor mezelf én voor mijn kinderen. Het bleek het startschot om terug naar mezelf te gaan.

Ik kwam erachter dat ik mezelf tijdens de relatie kwijt was geraakt. Ik was me steeds meer aan gaan passen en deed vooral wat ik dacht dat hoorde en goed was. En toen bleek dat dus totaal niet te werken en was hij ineens weg. Slik. Dat was een hele bittere pil.

Het klinkt misschien gek, maar nu zie ik mijn scheiding als een cadeau: ik luister weer naar mijn hart in plaats van mijn hoofd. Het heeft mij de kans gegeven om mijn leven opnieuw vorm te geven. Om te kiezen voor de dingen die ik graag wil, die ik belangrijk vind.

Het heeft me veel dichter bij mezelf gebracht. De relaties die ik nu heb zijn veel liefdevoller en diepgaander dan voorheen. Met op de eerste plaats de relatie met mezelf. En daar ben ik zo dankbaar voor!

In de afgelopen 10 jaar heb ik verschillende methoden en tools ontdekt die me geholpen hebben mijn scheiding te verwerken en dichter bij mezelf te komen. Eén van mijn favoriete tools is EFT. Zelfs 5 jaar na de scheiding, meerdere coachtrajecten en een NLP- en intuïtief coach-opleiding verder, bleek dit nog heel veel bij te dragen om weer écht lekker in mijn vel te komen zitten.

Wat is EFT?

EFT staat voor Emotional Freedom Techniques en wordt ook wel tappen genoemd. Het valt onder de Energetische Psychologie en is een combinatie van de oude oosterse geneeskunst acupressuur en moderne westerse psychologie. Het is een simpele en doeltreffende techniek waarbij je je aandacht vestigt op jouw specifieke klacht of emotie, terwijl je met je vingers acupunctuurpunten beklopt. Het wordt beschouwd als één van de meest succesvolle en effectieve methoden om van stress naar ontspanning & innerlijke rust te gaan en wordt wereldwijd door miljoenen mensen toegepast.

Rondom een scheiding stapelen de emoties en spanning zich vaak behoorlijk op. De impact die dat kan hebben is behoorlijk groot. Zelfs jaren na de scheiding kan dat nog doorwerken.

Zolang gevoelens en emoties als gemis, boosheid, machteloosheid en schuld niet de ruimte krijgen om verwerkt te worden, kunnen deze onbewust een grote invloed hebben op je leven. Je kunt bijvoorbeeld het gevoel hebben vast te lopen, je voelt je niet meer jezelf of je ontwikkelt fysieke klachten.

Met EFT kun je op een hele toegankelijke, liefdevolle manier de lading van deze emoties afhalen. Het resultaat is meer rust, helderheid en ruimte voor compassie voor jezelf en de ander. Wat mij ook zo enthousiast maakt over EFT, is dat de techniek heel makkelijk te leren is om zelf toe te passen. Zo heb je letterlijk altijd iets in handen waarmee je jezelf van stress en onrust naar ontspanning en rust kunt brengen.

En ik leer je met alle liefde hoe je dat kunt doen!

Want hoe lekkerder jij in je vel zit, hoe fijner dat is voor jou, je kinderen en alle andere lieve mensen om je heen. Daar doe ik het voor! Mijn visie is namelijk dat verbinding met de ander, begint met de verbinding met jezelf.

Dus ben jij er klaar voor om je in 2024 weer jezelf te gaan voelen? Krachtig, positief, vol vertrouwen en levenslust?

Vraag dan de gratis Tapping Meditaties aan van Back2Me Academy. Je krijgt direct toegang tot 3 Tapping Meditaties waarin we EFT gaan toepassen op: - Spanning loslaten - Loslaten waar je je zorgen over maakt - De overweldigende gevoelens rondom de scheiding loslaten (zelfs als de scheiding al langere tijd geleden is)

Naast de drie Tapping Meditaties die je al binnen een kwartiertje in een hele andere energie kunnen brengen, krijg je ook toegang tot verschillende video’s met uitleg en tips hoe je zelf met EFT aan de slag kunt gaan. Je vraagt de toegang hier aan: https://back2me-academy.nl/gratis-tapping-meditaties/

Ik wens je een heel mooi 2024 waarin je de verbinding met jezelf weer terug mag vinden!

Liefs,

Lonneke Intuïtief coach Back2Me Academy

Geplaatst op vrijdag 22 december 2023.

Over Lonneke Messelink Coaching - Back2Me Academy

Dit bericht is geschreven door Lonneke Messelink Coaching - Back2Me Academy. Het bedrijf valt onder coaching uit Breda. Trefwoorden van Lonneke Messelink Coaching - Back2Me Academy uit Etten-Leur : Intuïtieve coaching, EFT, Emotional Freedom Techniques, Access Bars, persoonlijke coaching, persoonlijke begeleiding, dichter bij jezelf komen, tapping meditatie, zelfvertrouwen vergroten, verbinding met jezelf, Access Bars® behandeling, verwerking scheiding, eigenwaarde vergroten, spanning loslaten, rust, zorgen loslaten.

Lees meer over Lonneke Messelink Coaching - Back2Me Academy.