Praktijk Bao Shi in Breda

Voor het herstel van balans tussen lichaam en geest!!!!

Over Praktijk Bao Shi

Praktijk Bao Shi valt onder de rubriek gezondheidscentrum in Breda.

Bao Shi, praktijk voor acupunctuur en tuina -massagetherapie.

De Nederlandse vertaling voor Bao Shi is edelsteen. Een visie in de Chinese Geneeskunde is dat iedereen “A diamond in the rough” is. Onder ideale omstandigheden kun je dan ook schitteren als de persoon die je werkelijk bent. Echter door allerlei omstandigheden en dingen die nu eenmaal in het leven gebeuren, kan de ontwikkeling hiervan stagneren. Zo maakt iedereen bijvoorbeeld verdrietige, boze of stressvolle periodes mee. Dit is normaal en hoort bij het leven. Iedereen heeft wel een bepaalde veerkracht hiertegen. Wanneer een bepaalde gebeurtenis te heftig is, of te lang duurt, kun je die veerkracht verliezen. Je energie stagneert, je functioneert niet meer zoals je zou willen en je krijgt emotionele of lichamelijke klachten.

De traditionele Chinese Geneeskunde ziet de mens als één geheel: een gezonde geest in een gezond lichaam. Beiden kunnen met acupunctuur dan ook vaak heel goed behandeld worden, afhankelijk waar je de nadruk op legt. Vaak komen bepaalde acupunctuurpunten voor specifieke lichamelijke klachten, ook overeen met het emotionele stuk wat speelt. Ik streef er naar om beiden zo goed mogelijk te combineren.

Naast acupunctuur doe ik ook Tuina(spreek uit als “tweena”) massagetherapie. Ik ben dus acupuncturist en tuina -massagetherapeut.

Ook dit is een eeuwenoude vorm van traditionele Chinese Geneeskunde en ideaal voor diegenen die bang zijn voor naaldjes.

Sommige klachten kun je heel goed met Tuina-therapie alleen af. Denk hierbij aan rug -schouder en nekklachten, maar ook slapeloosheid is doorgaans hiermee heel goed te behandelen. Extreem goede resultaten behaal ik met migraine en hoofdpijn. Deze resultaten zijn zo goed, dat ik daar eigenlijk geen naaldjes meer voor nodig heb. Daarnaast is tuina-massagetherapie goed voor de doorbloeding in je gehele lichaam, werkt het stress verlagend, en is vaak het einde van de behandeling heerlijk ontspannend.

Ik ben als enige werkzaam in mijn praktijk. Het behandelen van lichamelijke en/of emotionele klachten en ongemakken. Tijdens de 1e behandeling stel ik een aantal vragen om de klacht duidelijk te krijgen. Deze vragen geven al een richting aan waar ik de oorzaak van een bepaald probleem moet zoeken. Daarna bevoel ik de pols en kijk ik naar de tong. Ook zij geven een indicatie over de oorzaak van een probleem en bevestigen eventueel mijn vermoeden. Nu kan ik mijn behandeling af gaan stellen.

Tijdens vervolgbehandelingen vraag ik hoe het na de laatste behandeling is gegaan en voel ik weer aan de pols en bekijk ik de tong. Zo weet ik of er veranderingen binnen het lichaam plaats vinden en of ik mijn behandeling bij moet stellen of zo door kan gaan.

Elke behandeling duurt gemiddeld een uur, maar meestal loop ik wel wat uit. De 1e keer duurt een behandeling sowieso langer omdat ik dan een aantal vragen moet stellen om het probleem duidelijk in kaart te krijgen. Daarnaast vind ik het enorm belangrijk dat iemand zich op zijn gemak voelt en gehoord. Tussen elke cliënt door neem ik een kwartier de tijd om volgens de RIVM richtlijnen en het huidige protocol van mijn beroepsorganisatie de NVA te luchten en schoon te maken. Acupunctuur en tuina -massagetherapie. Deze worden met een aanvullende verzekering (nu nog) vaak gedeeltelijk vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Voor een evt. vergoeding en de hoogte van de vergoeding kan iemand het beste zelf even bij zijn eigen ziektekostenverzekeraar navragen.

Ik heb een dienstverlenend beroep en lever dus geen producten. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Dit is een door de meeste ziektekostenverzekeraars erkende beroepsorganisatie dat garant staat voor kwaliteit. Daarnaast volg ik jaarlijks een aantal nascholingen op het gebied van acupunctuur, tuina-therapie en op westers -medisch vlak. Want net als de westerse geneeskunde is ook de Chinese geneeskunde continu in ontwikkeling en zijn regelmatige nascholingen een vereiste om bij te blijven in je vak. Tegenwoordig is het meeste wat ik doe de tuina-massagetherapie, al dan niet gecombineerd met naaldjes ter ondersteuning. De behandeling van migraine en hoofdpijn d.m.v. tuina-massagetherapie is ondertussen wel mijn specialiteit geworden.

Voor meer mogelijkheden verwijs ik u door naar de website. U kunt ook contact opnemen via de contactgegevens.


Schrijf een beoordeling, win een iPad

Uw mening is belangrijk. Geef een beoordeling en win een iPad. schrijf review

Contact opnemen

Praktijk Bao Shi uit de rubriek gezondheidscentrum uit Breda is gevestigd aan de Bastionstraat 13 in Breda. Voor meer informatie kunt u bellen naar het telefoonnummer 06-10011662.

Diensten en producten voor gezondheidscentrum

Trefwoorden die horen bij Praktijk Bao Shi zijn o.a. :